Endodoncia

Rendelőnkben mikroszkópos gyökérkezelésekre specializálódtunk. A megfelelő nagyítással és a különleges megmunkáláshoz szükséges eszközökkel a korábban nehéz vagy kihúzásra ítélt fogakat is sokszor meg tudjuk menteni.

A nagyítás fontosságát saját maga is megtekintheti itt.

A gyökérkezeléseket konzultációval kezdjük, aminek része a szükséges röntgen felvételek (és/vagy CBCT) készítése és értékelése.

Először felületi érzéstelenítőt alkalmazunk és érzéstelenítünk.

A kezeléseket kofferdamgumi izolációban kivitelezzük a kezelés sikere és az Ön biztonsága érdekében.

A régi töméseket lecseréljük, a koronákat általában eltávolítjuk a gyökérkezelés megkezdése előtt a tiszta munkaterület biztosítására és a hasadásvonalak kizárására. Amennyiben a foganyag hiányos új fogfelépítést végzünk.

A szükséges minimálinvazív preparálásokhoz ultrahangot használunk.

A csatornák megmunkálását többféle kézi-, és gépi rendszerrel végezzük, biztosítva a fog anatómiájának megfelelő eszközt. Kézi és gépi fájljainkat csak Ön számára bontjuk fel, hogy kezelését a legnagyobb biztonságban végezhessük.

A kémiai fertőtlenítést többféle öblítőszerrel a jelenlegi protokolloknak megfelelően hajtjuk végre, melynél a hangsúly inkább a hosszú hatásidőn és mennyiségen alapul (”áztatás”). Az aktiválást az esetek többségében ultrahanggal végezzük, így a fertőtlenítőket bejuttatjuk, az addig kevésbé megmunkált területekre.

A csatornákat előkészítése után az anatómia szabja meg a gyökértömés technikáját. A meleg- vagy hideg guttaperchatechnikáknál biokerámia- vagy rezinsealert alkalmazunk.

Gyakran használunk hidraulikus kálcium-szilikátokat (perforáció, plug-képzés, vitálterápiák, retrográd tömések).

A gyökértömés elkészülte után elsősorban a biomimetikus szemléletű restaurációkat javasoljuk, amely a fog hosszútávú megőrzését is biztosítja.

A mikroszkópos gyökérkezelés pontos, időigényes, így több ülésben végezzük. A konzultáció után kezeléseinket tömbösítve foglaljuk. A köztes zárásokat kálcium-hidroxiddal és ideiglenes töméssel biztosítjuk.

Ha a gyökérkezelés orthográd módon nem kivitelezhető, szóba kerülhet a mikrosebészeti megoldás. A szükséges rezekciót is precíziós nagyítással kivitelezzük, a retrográd tömést hidraulikus kálcium-szilikáttal (pl. Totalfill BC putty) végezzük el mikroszkóp mellett a siker érdekében.